Nu sunt produse in cosul de cumparaturi

Prosciutto crudo - scurta istorie
13/10/2015 -

                                                                                                                         

              Prosciutto crudo, sunca italiana atat de apreciata, are o istorie indelungata. Inca din perioada romana acest tip de sunca era cunoscut si comercializat. Romanii uscau pulpele de porc la soare folosind sare pentru conservarea acestora. Pana in zilele noastre modul de preparare a ramas aproape neschimbat, carnea de pe pulpele din spate ale porcului, din care se obtine prosciutto, fiind uscata in camere speciale pentru cel putin 2 luni inainte de a fi lasate la maturat alte 18 luni.

Ce urmarim cand cumparam prosciutto? Ca modul de preparare sa fie natural - sunca este obtinuta prin uscare, singurul adaos utilizat fiind sarea. Aceste produse sunt notate cu PDO ( Protected Designation of Origin) si sunt de cea mai buna calitate.

    Varietati de prosciutto

Prosciutto di San Daniele este usor mai inchis la culoare decat alte varietati si are gustul usor dulce. La prepararea lui este folosita sarea marina.

Veneto Berico-Euganeo  este o varietate de prosciutto dulce si foarte aromata, in timp ce Prosciutto di Parma are un gust specific dat de zerul de Parmigiano Reggiano care face parte din dieta porcilor.

Prosciutto toscan, spre deosebire de varietatile prezentate mai sus, este o sunca bine condimentata cu sare, piper, rozmarin, usturoi si ienupar.

Orice varietate ati alege, prosciutto va adauga un plus de savoare preparatelor ori unei simple gustari luate in fuga.

                                                                                                                                      

OIP S.R.L.
Cel mai mare boutique al mancarurilor Italiene de calitate la cel mai bun pret

WAREHOUSE: Via Nicolò Copernico 5/7
25020 Flero ( BS ) - ITALY

VAT N.: 03443730985 - REA: BS 534780
Joint Capital Euro 80.400,00

Visitors today: 1783
Platile sunt disponibile cu Card Bancar, PayPal si Transfer Bancar.

Prin sistemul PayPal Express se poate plati cu Cardul Bancar sau Cont Paypal, platile sunt efectuate cu maxima siguranta.